Charlotte Pastası

Aralık 29, 2017


Yıl sonu yaklaşırken derin düşüncelere dalıyor insan. Zihinsel tbt'ler, kendi kendine bir yıl sonu hesaplaşması yapıyor. Yani hiç değilse ben öyleyim bu aralar. 2017 benim için gerçekten çok büyük enteresanlıklarla dolu bir yıldı. Büyüdüm belki diğer yıllardan daha çok. Vakit çoğu zaman yavaş aktı. Bir şeyler öğrenmek ile geçen günlerim oldu. Ama en çok sanırım ben bu yıl iç güdülerime daha çok güvenmeyi öğrendim. Bir anne olarak, bir eş, mimar ve fotoğrafçı olarak. Keşke daha erken yaşlarda öğrenseydim bunu diyorum şimdi. Ama kızıma hayata dair ilk öğreteceğim şeyi bulmuş oldum böylece...



Biten yorucu yılı kutlamak için mi yoksa yeni bir yıla mutlu bir şekilde başlamak için mi bilmem yılbaşı akşamını kutlamayı çok seviyoruz. Güzel sofralar kuruyoruz, türlü çeşitli akşam yemekleri.. Ama bu iş hiç de kolay değil. Hem güzel bir masa hazırlayıp hem de gece 12'yi bekleyecek kadar enerjiyi kenarda tutabilmek. Ki ben genelde koltuğun köşesinde sızanlardanım, ama hiç bir yılımı uyuyarak geçiremedim.. Bundan dolayı pratik ve lezzetli fazla uğraştırmayan tarifler favorim. Yılbaşı pastasını ise en kolayından seçmek istedim bu sene. Ama nazaran en gösterişli olanı. Doğruyu söylemek gerekirse hiç birimiz pasta şefi değiliz ondan günlerce uğraştıracak, sonucu muallak bir tarif yerine ,hata payı olmayan pratik ve nefis bir tarif seçtim. Uzun süredir aklımdaydı aslında charlotte pastası. Yapmak için aldığım kedi dili bisküvilerin son kullanma tarihi yaklaşmıştı neredeyse. ama uygun zamanı beklemişim demek ki.

Bizim evin favori tariflerinden oldu. Ben zaten oldum olası peynir kremasıyla kahveyi çok yakıştırmışımdır. Biraz tiramisu biraz charlotte benim yorumumla charlotte pastasının tarifi şu şekilde.


  • Bu pasta için en önemli nokta kesinlikle akşamdan yani bir gece önceden yapılması. Pastanın tamamen donması için bu gerekiyor.





Charlotte;

Malzemeler,

2 paket kedi dili bisküvisi
1 paket (200gr) süt kreması
150 gr yumuşak tereyağı
1 paket (200gr) tuzsuz krem peynir (Pınar Beyaz)
1 su bardağı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı toz jelatin
1 çay bardağı soyulmuş antep fıstığı

Kedi dillerini ıslatmak için;

2 yemek kaşığı nescafe
1 su bardağı sıcak su

Üzerini süslemek için;

Çeşitli kırmızı meyveler
Yabanmersini
Beyaz çikolatadan yıldızlar

Yapılışı;

Çemberinizin altına yağlı kağıt serin.Kedi dillerini alın ve aşağı gelecek yerlerini pastayı yapmak istediğiniz yüksekliğe göre biraz kısaltın. Ben 1cm kadar boylarını kestim. Kedi dillerinin şekerli olmayan tarafını kahveli suya batırın ve kahveli taraf kalıbın iç tarafına bakacak şekilde yerleştirin. İç taraf kahveli dış taraf kuru olmalı. bütün kedi dillerini bu şekilde bitirip çemberi tamamlayın.

Kreması için, tereyağı, pudra şekeri ve krem peynirini çırpın. Krema kıvamına geldiğinde hazırdır. Başka bir kapta süt kremasını katılaşana kadar 5-6 dakika çırpın. Daha sonra bir çay bardağı toz jelatininizi ekleyin ve üzerine 2 parmak yüksekliğinde ılık su ekleyin ve karıştırarak jelatini çözdürün. Bu çözülmüş jelatini tereyağlı peynirli karışıma iyice yedirin. en son süt kremasının havasını söndürmeden bu karışıma ekleyin.

 Kremanızın yarısını kedi dili bisküvilerinizi dizdiğiniz çemberin ortasına yayın.Üzerine antep fıstıklarını serpin.ara katı yapmak için bir kaç kedi dilinin iki tarafını da kahveli karışıma batırıp pastanın ortasında boş yer kalmayacak şekilde yerleştirin. Kalan kremayı da üzerine yerleştirin ama kedi dillerinin bir kısmının boş kalmasına dikkat edin. Kalan boşluğu meyve ile dolduracağız. Bu şekilde pastayı bir gece buzdolabında beklettikten sonra servisten önce bir kurdele ile bağlayıp, kremadan arta kalan boşluğu meyveler ve çikolata parçalarıyla süsleyerek servis yapın.




Bu tarifleri de denemeyi unutmayın

0 yorum