ÇİLEKLİ KUP

Ocak 22, 2018



Nefis çilekli kuplarım var. Hani akşam olunca biraz tatlı birşeyler yemek istediğinizde buzdolabında bir şeyler olsa keşke dersiniz ya. İşte bu kuplardan bir tanesi sizi çok mutlu edebilir. Kıvamı dokusu tadı, o kadar güzel ki. Her meyveyle olur tabii benim işim biraz da renklerle ilgili olduğundan çileği biraz kayırıyor olabilirim. 

 Çok güzel görünüyor bu çilek hanımlar. Kremam ise yine harika ipek gibi. Arasında bir de kek kırıntıları var tabii . O da önceden yapılmış bayatlamış kekleriniz varsa onları robottan geçirip buzluğa atıyorsunuz. Böyle durumlarda çok işe yarıyor. Benim kırıntılarım geçen paylaştığım köstebek pastadan artanlardan. Tabi yoksa herhangi bir bisküvi kırıntısını da kullanabiliyorsunuz.



 Kremam ise yine harika ipek gibi. Arasında bir de kek kırıntıları var tabii . O da önceden yapılmış bayatlamış kekleriniz varsa onları robottan geçirip buzluğa atıyorsunuz. Böyle durumlarda çok işe yarıyor. Benim kırıntılarım geçen paylaştığım köstebek pastadan artanlardan. Tabi yoksa herhangi bir bisküvi kırıntısını da kullanabiliyorsunuz. 







ÇİLEKLİ KUP

👥 :4-6kişilik .

Malzemeler;

Bir kaç çilek ya da istediğiniz meyve

Bir su bardağı kek kırıntısı ( yoksa bisküvi)

.

Kreması için;


3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı şeker
200 gr labne peyniri 
1 tatlı kaşığı vanilya


Yapılışı;

Kreması için labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıyoruz. Ocağa alıp karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca soğumaya bırakıyoruz. Biraz soğuduktan sonra içine labne peynirini koyup mikserle çırpıyoruz. Krema ile labne bütünleşince buzdolabına koyup 2-3 saat soğumasını bekliyoruz. Daha sonra. Çileklerimizi ince dilimler halinde kesiyoruz. Krema hazır olduktan sonra sıkma torbasına alıp. Kup ya da bardağınızın altına biraz sıkıyoruz. Kenarlara gelecek şekilde çilek dilimlerini yerleştirip ortasına biraz kek serpiştirip üstüne tekrar krema ve kek en üste tekrar krema sıkıp çilekle son dokunuşu yapıyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun..


Bu tarifleri de denemeyi unutmayın

0 yorum