ÇİKOLATALI CHEESECAKE

Mart 28, 2017

image



Bir tarifi denerken her seferinde farklı durumlarla karşılaşıyoruz. Ve ben bunu çok seviyorum. Her seferinde yaptığım cheesecake tarifiyle yaptım ama bu sefer cheesecakenin etrafı bir tart gibi yüksek ortası alçak kaldı ben de o havuz gibi olmuş yere en çok çikolatanın yakışacağını düşünüp güzel bol çikolatalı bir sos hazırladım. İyi ki de öyle yapmışım. Muhteşem oldu. Bakalım sizinki nasıl olacak? . 

image
image



🍫 ÇİKOLATALI CHEESECAKE🍫🍫
.

MALZEMELER:

2 adet eti burçak biskuvi

2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Yarım çay bardağı ezilmiş fındık ya da ceviz içi.

4 orta boy yumurta

500 gr. labne peyniri

1 kutu krema (200 gr.) 1 su bardağı şeker

Yarım çubuk vanilya yoksa 1 paket vanilya

1,5 çorba kaşığı buğday nişastası

1,5 çorba kaşığı un

Sosu için
.

Çikolata Kreması:
2 paket bitter çikolata( 160 gr)
1 paket sütlü çikolata ( 80gr)
1 yarım paket krema
100gr tereyağı .
Yapılışı:
.
Öncelikle tabanı için bisküvi rondodan geçirilip içerisine eritilmiş tereyağ ve fındık içi eklenir. Malzemeler birbirine geçince yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın tabanına bir kaşık yardımıyla yerleştirilir kaşıkla üstü düz bir tabaka olana kadar sıkıştırılır.Buzdolabına konulur. Krema ve labne peyniri bir kaba alinip krema haline gelene kadar çırpılır. İçerisine yumurta ve şeker eklenip çırpılır. un, nişasta ve vanilya eklenip karıştırılır ve buzdolabından çıkartığımız Bisküvili karışımın bulunduğu kelepçeli kalıba dökülür. 150 dereceli ısıtılmış fırında 50 dakikaya yakın pişirilir

Üzerinin kuru olmaması için, pişirirken fırının içerisi kase ile su koyulur. piştiğini anlamak için ise , fırından çıkarmadan hafif sallayıp “sallayınca ortası oynamayacak” pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Üzerine hazirlanan sosunu dokup bir gece buzdolabinda bekletilir. Afiyet olsun..

image

Bu tarifleri de denemeyi unutmayın

0 yorum