YULAFLI KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE

Nisan 10, 2017

image

Bahar artık gözardı edemeyecek kadar gelmişse biraz daha lifli gıdalara az şekerli ürünlere yaklaşmakta fayda var. Ondan dolayı size az kalorili çok lezzetli bir kurabiye tarifim var. :) Bu kurabiyede fındık üzüm pekmez kısacası yok yok. Tam  yapıp kavanoz içinde saklamalık mini atıştırmalıklar. Üzerindeki çikolata sosunu ise benim yaramazlığım. Yapıp yapmamak size kalmış. ama kalorisi az olsun istiyorsanız pek tavsiye etmiyorum tabii :). Yulaflı kurabiyeye daha önce hiç şans vermediyseniz benim tarifimle mutlaka bu pratik tarifi deneyin çok seveceksiniz. Beni instagram sayfamdan takip edenler biliyor ki tarifi ilk olarak orada paylaşıp daha sonra burada paylaşıyorum çoğu zaman. Bu tarifi ise paylaştığımda www.yemek.com tarafından Ocak ayında takip edilmesi gereken en lezzetli instagram hesabı ünvanını almıştım. Ondan dolayı bu tarif ve fotoğraflar benim için ayrıca kıymetli. bu da böyle bir anım olur diyerek tarife geçiyorum.

image



YULAFLI KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE

Malzemeleri
200 gr. oda sıcaklığında tereyağı
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı esmer şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
4 su bardağı un
2 su bardağı yulaf
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 su bardağı kuru üzüm
½ su bardağı fındık-dövülmüş
2 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
1 paket bitter çikolata. 🎈🎈Yapılışı;
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Diğer tüm malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurunuzu yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra bir kaşık ile hamurdan parçalar alıp aralıklı olacak şekilde tepsinize yerleştirin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. Üzerini eritilmiş çikolatayla süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.💕💕 .


image

Bu tarifleri de denemeyi unutmayın

0 yorum