KAKAOLU ISLAK KEK

Mayıs 05, 2017

Bazı tarifler vardır tam bir klasiktir.Bir dilim aldığınızda sizi direk çocukluğunuza götürür. Bu kek de aynen öyle. Çocukluğumda annemin günlerinde en iyi hatırladıklarımdan. Hatta Kunta Kinte diyorduk o zamanlar biz bu tatlıya sonradan brownie oldu ondan sonra aslında brownie’nin aslında tam olarak bu tarif olmadığını öğrendik ve ıslak keke bağladık. Ama tadı kokusu ve lezzeti hiç değişmedi. Hep harika hep efsane. Islak muhteşem keki sayesinde 1 dilimin asla yetmediği nefis bir lezzet. Hep yaptığım hep de çok iyi geri dönüşler aldığım tarifimi sonunda buraya da yazıyorum. Mutlaka deneyin

  •  KAKOLU ISLAK KEK
    .

    Malzemeler

    3 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı süt
    yarım su bardağı sıvı yağ
    3 yemek kaşığı kakao
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1,75 su bardağı un .
  • Çikolata Sosu İçin
    Bir su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1 yemek kaşığı kakao
    yarım su bardağı şeker
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 paket bitter çikolata .
     Yapılışı:
    Yumurta ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın.Ardından yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.Portakal kabuğunu ekleyin.Ardından unu kakaoyu kabarma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve bir spatula ya da tahta kaşıkla karıştırın.
    Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 ila 25 dakika pişirin. Kek içinden çıkınca bir çöp yardımıyla piştiğini anlarsınız.
    Kek fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra keki dilimleyin ve üzerinde çöp şiş yardımıyla delikler açın. Her dilimi 4 kere delin.
    Sosu pişirin ve ılımaya bırakın.Tepside dilimlenmiş kekin üzerine gezdirin. Buradaki püf noktası sos ılık kek sıcak olmalı. Kek soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun. 

Bu tarifleri de denemeyi unutmayın

0 yorum